maandag 26 oktober 2009

WAT IS EERLIJK

Ik blijf me verbazen over de arrogantie van mensen met een hoge salaris ,hoe meer hoe beter!!!
Zijn zij nu echt alle normbesef kwijt,denken ze nu echt dat zij de enige zijn die dat werk kunnen???
Ze vergeten dat het werk wat hun doen ook alleen maar gedaan kan worden door mensen op de werkvloer,zonder medewerkers geen bedrijft!!!
Er is in de wereld nog nooit zoveel geld geweest als tegenwoordig maar maar bij een paar procent van de wereldbevolking!!!
Vanochtend in de krant!!!
Gebrek aan normen bij managers .
Integriteit en normbesef bij managers,ondernemers en bestuurders moet hoognodig worden bijgespijkerd. Een gebrek aan ethisch en moreel handelen is mede oorzaak geweest van de economische crisis. Daarom wil minister Van der Hoeven (Economische Zaken) in een maatschappelijk debat ethiek en ondernemen aan de orde stellen.

In dat verband riepen ook de perikelen rond DSB en Econcern veel vragen op. „Ik maak me zorgen over het korte termijn winstbejag dat hier en daar heeft overheerst”, aldus Van der Hoeven tegenover deze krant. „Dat heeft perverse effecten gehad. Zie wat er in de financiĆ«le wereld is gebeurd. Ook bij veel recente faillissementen zijn veel vragen te stellen over de gang van zaken.”

De markt moet in de toekomst zelf verantwoordelijkheid nemen, vindt de CDA-bewindsvrouw, mede naar aanleiding van een onderzoek van adviesbureau KPMG.

Arrogant

Hieruit blijkt dat het normbesef ook bij jonge managers te wensen overlaat. De ’bestuurders van morgen’ zijn volgens de ondervraagde ondernemingen arrogant, gemakzuchtig, te theoretisch, ontberen verantwoordelijkheidgevoel, respect en vragen een te hoge beloning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten